Offerte aanvragen

Wil je een op maat gemaakt voorstel van ons? Verstuur hier je gegevens en ontvang binnen 1 werkdag een reactie waar je mee aan de slag kunt.

Bedankt voor uw offerte aanvraag! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Oops! Er ging iets mis. Als alternatief kunt u een mail sturen naar info@mrfulfilment.nl

Wanneer met een fulfilment center samenwerken?

Een voorraadbeheersysteem van een fulfilment center biedt voor veel webshopeigenaren de gewenste helpende hand. Desondanks is er niet altijd een duidelijk moment aan te wijzen om voor deze vorm van webshop logistiek te kiezen. Wat is nu het juiste moment om voor e-fulfilment te gaan? 

Laten we voorop stellen dat dit een persoonlijke keuze is voor iedere ondernemer. Uit onze eigen ervaring delen wij echter graag wat feiten en ervaringen met je.

Wij krijgen geregeld te maken met nieuwe aanmeldingen van eigenaren van webshops. Ze kiezen om één of meerdere van de volgende redenen voor webshop fulfilment: 

  • Strategisch besluit: In veel gevallen is hier sprake van een strategisch besluit. Het gehele proces rondom orderverwerking is namelijk niet iets waar veel mensen goed in zijn. Waarom iets zelf doen wanneer je het kunt uitbesteden aan een expert? En dus kiest men voor de samenwerking met een fulfilment partner. Het scheelt je niet alleen een hoop tijd, maar ook een hoop onnodige problemen. Bij de fulfilment van orders komt namelijk enorm veel kijken. Met één kink in de kabel tijdens de aaneenschakeling van handelingen krijg je soms al te maken met boze klanten. Een fulfilment center lost dit voor je op.
  • Grote toename aantal orders: Daarnaast is een grote toename in het aantal orders over het algemeen de grootste reden om voor e-fulfilment te kiezen. Op een bepaald moment is het simpelweg niet meer te doen om alles zelf te verwerken. Er is sprake van logistieke overmacht. Veel webshopeigenaren hebben te maken met een huis dat vol te verzenden pakketjes staat. Een aantal bestellingen per dag kun je nog makkelijk zelf verwerken. Dat zien we veel beginnende webshops dan ook doen. Je pakt de orders in en rijdt er mee naar een DHL of PostNL point en de klant heeft het de volgende dag in huis. Dat werkt perfect. Tot je op het punt komt dat het inpakken en wegbrengen van je orders te veel tijd kost. Tijd die je beter in de groei van je bedrijf kunt steken.
  • Te druk met andere zaken: Daarmee belanden we automatisch aan bij het laatste punt. Veel webshop eigenaren doen het verkopen van spullen naast een vaste baan of studie. Je hebt dus niet al te veel tijd over om in voorraadbeheer te steken. De samenwerking met een fulfilment center is dan puur een manier om tijd te besparen. Zo is het zelfs nog te doen om naast een fulltime baan een eigen webshop gaande te houden. 

Wat is het ideale moment om voor fulfilment te kiezen? 

Merk je dat één of meerdere van de bovenstaande punten voor jou van toepassing zijn? Dan is het moment waarschijnlijk daar om fulfilment in ieder geval te overwegen. Maar hoe besluit je nu wat exact het moment is om de samenwerking met een fulfilment center aan te gaan? 

Vaak zien we dat het neerkomt op het aantal orders dat je per dag moet verwerken. Het is lastig om hier een exact aantal voor te noemen, maar 10 orders per dag is meestal het kantelpunt om samen te gaan werken met een fulfilment partner. Dit is het moment waarbij een voorraadbeheersysteem een significant voordeel begint op te leveren. 

Zit je hier tegenaan en merk je dat het voorraadbeheer (te) veel tijd in beslag neemt? Laat het ons dan meteen even weten. We bespreken graag wat we voor je kunnen betekenen bij het opschalen van je webshop! 

Neem contact op Klik hier! 

Wil jij weten of een fulfilment partner interessant is voor jou?