Offerte aanvragen

Wil je een op maat gemaakt voorstel van ons? Verstuur hier je gegevens en ontvang binnen 1 werkdag een reactie waar je mee aan de slag kunt.

Bedankt voor uw offerte aanvraag! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Oops! Er ging iets mis. Als alternatief kunt u een mail sturen naar info@mrfulfilment.nl

Wat is fulfilment?

Fulfilment is op dit moment een echte hot topic. Steeds meer webshops zijn op zoek naar een fulfilment center als logistieke partner. Dit heeft alles te maken met voorraadbeheer, een relatief gecompliceerd proces. Dit uitbesteden aan een echte specialist is dan helemaal geen gekke gedachte. 

Grote kans dat je op onze website terecht komt, omdat je meer informatie zoekt over eventuele fulfilment partners. Een logische gedachte, aangezien steeds meer webshopeigenaren de orderafhandeling uitbesteden aan een fulfilment partner. Maar wat houdt fulfilment nu eigenlijk precies in? Dat is voor vele e-commerce ondernemers nog onduidelijk. Daar gaan we bij deze verandering in brengen. 

Fulfilment is het allesomvattende begrip van orderafhandeling. Vanaf het moment dat een order binnenkomt tot aan het bezorgmoment bij de klant. Dit proces bestaat uit inslag, opslag, het verwerken van orders, het verzenden van orders en het retourneren van orders. Een fulfilment center is dan ook als het ware één groot verpakkingsmagazijn. Door je fulfilment uit te besteden, schakel je een logistieke expert in om de gehele voorraadbeheer op zich te nemen. 

Waarom voor fulfilment kiezen? 

Het is niet voor niets dat het fulfilment center de laatste tijd flink in populariteit aan het winnen is. Dit heeft te maken met een aantal redenen die webshopeigenaren hebben om de samenwerking aan te gaan. In het kort betreft het dan: 

  • Snellere levering: Vaak leidt het kiezen voor fulfilment tot snellere levertijden. Je doet immers een beroep op het voorraadbeheer van een geoliede machine. De tijden waarin je klanten dagen en soms weken op pakketjes moeten wachten, zijn dankzij fulfilment voorgoed voorbij. Het heeft er alle schijn van dat dit dé werkwijze van de toekomst is. En dat terwijl deze optie op dit moment al beschikbaar is. 
  • Bestaand netwerk: Daarnaast doe je dankzij een fulfilment center een beroep op een bestaand netwerk. Deze partner heeft voorraadbeheer al volledig onder de knie. Ze weten precies hoe ze zaken als orderpicking, verpakken en het retourneren van orders moeten aanpakken. Zo hoef je het wiel niet zelf uit te vinden, maar doe je een beroep op de expertise van een ervaringsdeskundige.
  • Professionele afhandeling: Tot slot komt het voor jouw webshop heel professioneel over wanneer je met een fulfilment center samenwerkt. Hierdoor voorkom je namelijk allerlei problemen en moeilijkheden waar de klant niet op zit te wachten. Door alles volledig te stroomlijnen, hanteer je een professionele gang van zaken. Alles verloopt zo vlot en duidelijk als mogelijk is. Voor jou én voor de klant. 

Hoe ziet de samenwerking met een fulfilment center eruit? 

Een fulfilment center neemt dus de gehele fulfilment van een geplaatste bestelling van je over. Dit omschrijven we ook wel als het gehele logistieke proces. Uiteraard zitten er veel verschillende stappen tussen het plaatsen van een bestelling door een klant en het afleveren van het pakketje. Dit ziet er voor het gedeelte waarop je samenwerkt met een fulfilment partner ongeveer als volgt uit: 


  1. Inbound: Het ontvangen van de inkomende goederen. Wij tellen en controleren de goederen bij binnenkomst in ons magazijn. Ze vormen de voorraad die je op een bepaald moment hebt. Zo kom je nooit voor ongewenste verrassingen te staan.
  2. Opslag: Het opslaan van de producten. Wij houden de voorraad in opslag op legbord en/of pallet locaties. De producten liggen hier opgeslagen in afwachting van een geplaatste bestelling. 
  3. Outbound: De orderverwerking. Wij sorteren, picken en packen alle orders die vanuit jouw webshop binnenkomen in ons warehouse management systeem. Dit gaat geheel automatisch en hier hoef je als webshopeigenaar niets voor te doen. Wij nemen al het werk uit handen.
  4. Verzending: Vervolgens is er de verzending vanuit het magazijn richting de afnemer. Wij verzenden de pakketten door middel van erkende vervoersbedrijven. Dat om de snelheid van levering optimaal te houden.
  5. Retourneren: Tot slot de ontvangst van retouren, indien van toepassing. Wij ontvangen retouren en verwerken deze volledig naar wens.

Samenwerken met een fulfilment partner voelt voor veel ondernemers als een grote stap en dat is begrijpelijk. Om al deze zorgen weg te nemen krijg je bij MRfulfilment vanaf het eerste contactmoment een contactpersoon toegewezen die je zal begeleiden in het gehele proces. Al onze service medewerkers hebben ervaring in zowel de e-commerce wereld als ook in de logistieke branche.

Hebben wij je interesse gewekt of wil je meer informatie ontvangen over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op met ons op via de contactpagina of de whatsapp button.

Neem contact op Klik hier! 

Wil jij ontdekken of een fulfilment partner voor jou interessant is?