Offerte aanvragen

Wil je een op maat gemaakt voorstel van ons? Verstuur hier je gegevens en ontvang binnen 1 werkdag een reactie waar je mee aan de slag kunt.

Bedankt voor uw offerte aanvraag! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Oops! Er ging iets mis. Als alternatief kunt u een mail sturen naar info@mrfulfilment.nl

Welke fulfilmentpartner past het best bij mij?

Op een bepaald moment kies je er als webshopeigenaar voor om de samenwerking aan te gaan met een fulfilment partner. Je begrijpt wat fulfilment is, je kent de voordelen van fulfilment en het aantal orders per dag loopt op; al met al een perfect moment om je fulfilment uit te besteden!

Maar hoe kies je nu een betrouwbare fulfilmentpartner voor jouw webshop? Welke factoren spelen een rol bij het kiezen van het juiste fulfilmentbedrijf? 

We zetten de belangrijkste factoren graag voor je op een rijtje:

  • Dienst
  • Locatie
  • Service
  • Flexibiliteit
  • Minimale afzet 

Dienst

Een van de belangrijkste factoren is de dienst zelf. Wat heeft een fulfilmentpartner te bieden? De dienstverlening van fulfilment partners kan nog al eens verschillen. De belangrijkste kerntaken van een fulfilmentpartner zijn:

  • Inbound: De ontvangst van inkomende goederen. Dit betreft het tellen en controleren van de goederen die binnenkomen in het magazijn van een fulfilmentpartner.
  • Opslag: De opslag van jouw producten. Een fulfilment partner houdt jouw voorraad in (beveiligde) opslag op legbord en/of pallet locaties. 
  • Orders verwerken: De verwerking van inkomende orders. Dit betreft het sorteren, picken en packen van alle bestellingen die binnenkomen in het warehouse management systeem. Een cruciaal onderdeel van voorraadbeheer. 
  • Verzending: De verzending van de pakketten vanuit het magazijn richting de klant. Het verzenden van orders door middel van erkende vervoersbedrijven. Dit om de snelheid van levering optimaal te houden.
  • Retourproces: De ontvangst van retourbestellingen. We hebben het dan over het gehele proces rondom retourneren. Het ontvangen van retourbestellingen en het volledig naar uw wens verwerken van deze producten.

Locatie

Dan is er de locatie van jouw fulfilment partner. Veel webshopeigenaren vinden het fijn om ‘dichtbij’ het product te zitten. Hierdoor is er een bepaald gevoel van controle aanwezig. Dit kan voordelig zijn voor eventuele afspraken. 

Let er daarbij op dat het echter zeker niet noodzakelijk is om zelf in de buurt van het fulfilment center woonachtig te zijn. Alles verloopt in principe namelijk volledig geautomatiseerd. Ongeacht de precieze locatie van jouzelf. 

Service

Met service doelen we op het contact tussen de eigenaar van de webshop en het fulfilment center. In onze ogen is dit een erg belangrijk punt. We zien vaak dat klanten het namelijk prettig vinden om regelmatig contact te hebben met het fulfilmentcenter voor specifieke wensen en behoeften. 

Uiteindelijk is de rol van het fulfilment center namelijk erg belangrijk. Om toch de controle te houden over wat er nu precies allemaal gebeurt, stellen wij ons zo transparant mogelijk op. Je weet hierdoor precies wat er speelt. Bovendien is het heel goed mogelijk om bepaalde zaken naar wens anders aan te pakken. Bijvoorbeeld wanneer we het over het retourneren van producten hebben. 

Flexibiliteit

Ook flexibiliteit is met betrekking tot fulfilment cruciaal. Er is vaak sprake van speciale behoeften. Als eigenaar van een webshop wil je je namelijk wel onderscheiden. Bijvoorbeeld ten opzichte van de directe concurrentie. Het is dan erg belangrijk dat er op bepaalde gebieden sprake is van beweegruimte. Van manieren om bestellingen te personaliseren of om andere extra’s te verwerken. 

Heb je vaak specifieke wensen en behoeften? Zoals bijvoorbeeld het inpakken van orders met cadeaupapier. Let er dan op dat dit niet bij iedere fulfilment partner mogelijk is. Vraag daarom specifiek naar de mogelijkheden en maak hier vooraf duidelijke afspraken over. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je de klant kunt bieden. Het voorkomt onduidelijkheden en eventuele ontevredenheid bij één of meerdere van de betrokken partijen. 

Minimale afzet

Tot slot is er nog de minimale afzet. Ook hier hebben we het graag nog even over met je. 

Bepaalde fulfilment partners werken met een minimale afzet. Je komt dan pas in aanmerking voor het uitbesteden van je logistieke proces wanneer je dagelijks/wekelijks/maandelijks aan een bepaald aantal orders komt. Dit staat meestal vermeld op de website. 

Hou ook hier dus rekening mee voordat je allerlei verplichtingen aangaat. Bekijk goed wat het minimale aantal orders is. Daarbij is het vaak ook nog eens zo dat meer orders leidt tot grotere volumevoordelen. Je bent dan minder geld kwijt aan fulfilment als geheel. Dit onderstreept nog maar eens dat de keuze steeds aantrekkelijker wordt naarmate je meer orders binnenkrijgt. 

Is je webshop logistiek uitbesteden dus iets waar je aan zit te denken? En kies je daarbij dan het liefst voor professioneel voorraadbeheer bij een ervaren fulfilment center? Dan staan we bij MRfulfilment direct voor je klaar!  Neem contact op voor de mogelijkheden.

Neem contact op Klik hier! 

Zie jij ons al als jouw fulfilment partner?